Българската „цивилизация на металите“

България е страна на древна Тракийска цивилизация. Тя е възникнала и се е развила успешно, благодарение на природните дадености на нашите земи. Това са изключителните залежи на благородни метали, мед и желязо. За това ние спокойно можем да наречем България „цивилизация на металите“. В древността благородните метали са се използвали основно за направа на бижута, а от мед и желязо са се изработвали монети, изделия за бита и земеделски сечива. Освен това, наличието на минерални извори е привличало пътешественици от близки и далечни страни, които си възстановявали здравето при изворите.

Създаването на силна българска държава на местните земи е било възможно от ресурсите от метали, които нашите земи използвали както за търговия, така и за собствени нужди. Знае се, че както в древността, така и в наши дни не е спирало производството на метали. Ние сме цивилизация на металите. Това е наложило нашата армия да бъде най-модерно въоръжената в света, за да си пази националните богатства.

След политическите промени у нас, започна да се покачва ръста на туристпотока у нас и се появиха стотици туристически агенции . За чуждия турист голям интерес представляват нашите 100 национални исторически обекта, които се посещават не само от чужденци, но и от целия български народ. Рилската обител е най-големия манастир на Балканския полуостров. Той се посещава не само от източноправославни християни, но и от католици, и обикновени туристи. Той е пригоден да побира големи туристически групи с преспиване. Не по-малък интерес за миряните и туристите, които идват на екскурзия у нас представляват Бачковския, Роженския и Дряновския манастир. Вече има визови облекчения за много близки страни. Така чуждестранните туристи могат да се запознаят с нашите туристически дадености. 1991 година „Черваната ревиера“ смени прозвището си с „Българската ревиера“. А какво да кажем за нашите Черномоски плажове, които са прекрасни и безопасни, за разлика от много други чужди морски курорти, в които човек може да бъде нападнат от акули и други опасни морски чудовища. Нашите морски курорти са привлекателни с широките пясъчни дюни, многото слънчеви дни в годината и по-слабата соленост на черноморската вода в сравнение със Световния океан.

Източник: http://loveshkivesti.com

Comments

comments