Българка продаде новороденото си в Гърция за 3000 евро

24-годишна българка продаде новороденото си дете за 3000 евро в Каламата на гръцко семейство от Атина. Продажбата е станала с помощта на 35-годишна българка и други двама гръцки граждани – 56 годишна гинеколожка и 35 годишен нотариус, предаде Нова телевизия.

Българката, която е посредничила за сделката, е от с. Койнаре, Плевенско, омъжена е за грък и работи в бюро за намиране на работа, където се предполага, че се е запознала с младата майка, която е работила в бар в Каламата. Живее с албанец и има още едно дете. При разследването е установено, че на 12 февруари майката Теодора предала бебето в офиса на бюрото за работа, където работи 35 годишната Биляна и получила 1500 евро като още толкова трябвало да получи при приключване на сделката.

Прокурорското обвинение е за учредяване на престъпна организация и нарушаване на разпоредбите относно осиновяванията. 56-годишната лекарка отрича да е получила възнаграждение и твърди, че го е направила по хуманни причини, тъй като младата българка не могла да гледа бебето си.

Вчера тя е била освободена срещу парична гаранция от 10 000 евро и забрана да напуска страната. Младата майка е обвинена в незаконно осиновяване с цел облагодетелстване, 35-годишната българка в посредничество и 35-годишния нотариус в съучастие. Той твърди, че е съставил нотариалния акт, без да знае, че осиновяването е незаконно.

Comments

comments