Българка и приятелят й от Гана нападнати от пияни скинари в София

На спирка на градския транспорт в жк „Борово” в София пияни младежи са нападнали българка, която е била със своя приятел от Гана и детето си от него, стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Младата жена разказа пред камерата, че младежите са били доста почерпени, когато са започнали да обиждат мъжа до нея с думите „маймуно мръсна”. След размяна на реплики между тях се е стигнало и до удар в зъбите на жената, в резултат на който бил счупен зъб и устата й била разкървавена.

Боят след това се пренесъл и върху ганаецът, който бил удрян и блъскан. Според пострадалия, става дума за расизъм, защото е чернокож. „Бил съм на различни места в България, от една година живея тук, но такова нещо ми се случва за първи път”, каза още той.

Полицията е пристигнала на мястото около час след инцидента, но не проявила активност да открие нападателите, твърди българката. Според нея не са били разпитани дори намиращите се на мястото свидетели.

Според представител на 6 РПУ инцидентът е приключен успешно, извършителите са задържани и е образувано досъдебно производство.

Comments

comments