Българи преживяха екскурзия на ужасите на остров Лесбос

Група от 53 българи прекараха ваканция на ужасите в Гърция, оплакаха се потърпевши пред „Телеграф“. Нашенците тръгнала на поклоннически туризъм на островите Лесбос и Хиос, където да разгледат местните манастири и църкви. Те се организирали сами, без посредничеството на тур оператор като още през април предплатили ферибота и стаите в хотела. Общата цена на екскурзията е била 590 лв на човек , като в нея е включено всичко, както нощувките във ферибота , така и самостоятелна хотелска стая, вечеря и закуска.

Мъките започнали още на ферибота , който хванали от Кавала до Лесбос. „Още при тръгването се сблъскахме с проблем. Имахме нощен преход с ферибота, при което се оказа ,че само за половината от групата има каюти“, разказа пред вестника потърпевша.
При качването във ферибота, който е на фирма Hellenic sealways, се оказва,че половината от групата няма каюти и трябва да спят в общо помещение на седалки.

Туристите помежду си се разбрали да предоставят наличните места за спане на възрастните и майките с деца. Останалите пътници са били настанени в зала със седалки като в самолет, в която температурата е била 16 градуса и хората са били принудени да се преместят в ресторанта на топло.

Comments

comments