България – сред най-евтините дестинации за британските летовници

Британските летовници жънат облагите от силната лира, след като тя достигна най-високия си курс в последните осем години спрямо еврото, пише британският ежедневник „Телеграф“, цитиран от „Фокус“.
Според изнесени резултати от изследване на британските пощи цените на ваканциите в Турция и България са по-ниски от тези в страните от еврозоната, дори и отчитайки силната в момента лира. Според изследването цените в еврозоната са паднали най-много в курорти като Майорка (с 15,7%) и Пафос (25,7%)
Слънчев бряг в България е втората най-евтина възможна дестинация, когато става дума да вътрешнокурортни харчове. Там две кока коли и два сладоледа дневно за седмица струват само 24,64 лири, докато на Френската Ривиера това удоволствие ще струва над 60. За семейна вечеря в български ресторант британецът трябва да се бръкне по-малко от 30 лири, докато в Сорено, Италия е необходимо да извади от джоба си над 70. За предпочитане пред италианския курорт е и цената на шезлонги на плажа за четиричленно семейство – 7.36 лири в Слънчев бряг, пред 35 в Сорено, отбелязва „Телеграф“.

Comments

comments