България може да стане Силициевата долина на Европа

Образователна инициатива на Софтуерния университет, Джуниър Ачийвмънт и 1Hub доближава страната ни до една голяма цел – „България – Силициева долина на Европа”.
Практическите обучения за технологични предприемачи ще се провеждат в споделеното работно пространство на 1Hub, съобщи Светлин Наков, основател на СофтУни. Това е образователна инициатива по модела „учене чрез правене”.
„Идваш, стартираш своя бизнес и в клас работиш по собствените си казуси: бизнес модел, оформяне на продукт, намиране на клиенти, маркетинг, продажби и т.н.”, поясни Наков.

Курсът запознава с „азбуката” за стартиране на бизнес. В рамките на 45 академични часа участниците получават основните познания за това как да започнат и доведат до край приключението, наречено стартъп – от идея до прототип.
„Със споделеното работно пространство на 1Hub и програмите за отглеждане на технологични предприемачи се доближаваме до голямата ми цел: България – Силициева долина на Европа”, заяви Светлин Наков.

По неговите думи, все по-настоятелно изграждаме най-важните предпоставки за постигане на тази цел – топ образование в областта на технологиите и иновациите, силен предприемачески дух и развита предприемаческа среда.
Участниците в курса ще могат да работят с ментори, които да им помогнат идеята да стане още „по-блестяща”, а в края на курса – да я презентират пред потенциални инвеститори, каквито са партньорите в проекта „Eleven Startup Accelerator” и „KOWN Инвеститорски Клуб”. Джуниър Ачийвмънт пък ще подкрепи с 10 000 лв. една от идеите.

Comments

comments