Българите в Гърмен си построиха цигански катун на площада

Българите в Гърмен с интересен начин да покажат несъгласието си към управляващите, които според тях нямат воля да санкционират ромите, поради неспазването на законите на държавата. Естествено, най-известни са случаите, в които ромите извършват грабителски набези, не плащат никакви сметки, както и строят жилища без никакви разрешителни.
Гражданите си построиха цигански катуни, покрити с черги, над които са монтирани сателитни чинии. Тези катуни са поставени на площада на селото. Протестиращите артистично се разположиха в новите си домове и ще стоят там, докато управялващите наистина не решат проблемите в този край, причинени, по техните думи, от ромското население.
Протестите в Гърмен продължават с дни, и никой не успя да ги озапти, независимо, че държавата се намеси в потушаването на напрежението между роми и българи, тръгнало от бой между две групи, които разпалиха почти етническа война.
Българите твърдят, че няма да отстъпят от исканията си ромите да бъдат поставени на място, да спрат да крадат и да създават проблеми. От своя страна, ромите пък обвиняват българите в дискриминация и несправедливо лошо отношение.

Comments

comments