БЧК Благоевград започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

Български червен кръст започна поетапното раздаване на храни на най-нуждаещите се граждани. В област Благоевград пакетите с храни, осигурени от Фонда за европейско подпомагане, се раздават по график от вчера. Раздаването ще продължи до 29 януари и всички имащи право, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти – 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Пакети с хранителни продукти, , ще получат 255 хиляди нуждаещи сеот цялата страна информират от БЧК.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 311 пункта в страната, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

За община Благоевград раздаването на продуктите стартира вчера – 6 януари. Жителите на град Благоевград, които имат право на пакет храни, могат да ги вземат от пункта в жк. „Ален мак“ на улица ул.”Борис Ангелушев” №1, в двора на 9-о Основно училище.

Пункта, от който ще могат да се вземат хранителните помощи за жители на селата от община Благоевград е в квартал „Грамада“ на ул.”Климент Охридски”№3. Той ще е отворен от 14 януари.

Ето и целия график, по който се раздават хранителните помощи в област Благоевград:

бчк

Comments

comments