Бучино на протест – 180 големи дупки на пътя предизвикаха хората да се вдигнат

Жителите на село Бучино се вдигнаха на бунт заради лошия път. Тази сутрин десетки хора от селото блокираха пътя към сметището, където се изхвърлят отпадъците на Благоевград.

Те обвиняват община Благоевград в бездействие, както и за това,че е закъсняла с ремонта на пътя.
От Общината пък обясниха, че съдебна процедура пречи на администрацията да извърши обещания ремонт. Фирма обжалва проведената от общината процедура по избор на изпълнител на обекта. На първа инстанция делото печели община Благоевград. През следващия месец предстои второ заседание.

Междувременно камиони и тежки машини доразрушават настилката всекидневно.

Инициаторите на протеста преброили 180 големи дупки в разстояние на километър. Пътят е 6 крачки широк, а на места само 2 са покрити с асфалт.

Хората са обединени и около останалите проблеми с които са принудени да живеят, а те не са малко. Липсва магазин в селото от който те да се снабдяват с хранителни продукти от първа необходимост, най-необходимият хляб се доставя три пъти седмично. Дори в тези три дни те са принудени да чакат на пътя. За възрастните хора от Бучино, естествено най-сериозното притеснение е свързано с факта, че при нужда линейките трудно стигат до тях.

Comments

comments