Бунт в затвора на остров Корфу, искат да линчуват бащата на зверски убитата Ани

Станислав Бакърджиев – сочен за основен заподозрян за убийството на 4-годишната си дъщеричка Ани в Гърция, предизвика бунт в затвора на остров Корфу, където е настанен. Полицията е поискала засилване на охраната там, за да не се стигне до линч на българина, съобщава БНТ.
Охраната едва отървала Станислав от саморазправа на затворниците. Те заплашват с бунт и гладна стачка, ако детеубиецът бъде настанен при тях. В момента той се намира в изолирана килия.
Във вторник министър Янис Панусис каза, че много скоро Станислав Бакърджиев ще бъде мъртъв – или ще се самоубие, или ще бъде убит в затвора. „Когато убиеш майка си или детето си по толкова жесток начин, в затвора има нещо като морален кодекс. Със или без кавички, както искате го кажете”, бяха думите на гръцкия министър, които бяха многократно цитирани през изминалите дни в медийното и обществено пространство.
В същото време в Атина започна разглеждането на мярката за неотклонение на Димитрина – майката на зверски убитата Ани. Досега вървяха разпити на родителите на Димитрина – бабата и дядото на Ани, които се грижели за нея в България.
Димитрина е обвинена за това, че е лъгала полицията, а също и че не се е грижела добре за дъщеря си. Очаква се, че съдът ще реши да я остави в ареста, за да се потуши общественото напрежение.

Comments

comments