Бунт в „Гео Милев“ заради строеж! Горят коли, плашат със саморазправа

През изминалата седмица четири от автомобилите на живеещите в квартала са запалени. Пред екип на Нова телевизия те заявиха, че това е свързано с недоволството им да се застрои градинката и това е опит да бъдат сплашени. Те обаче бяха категорични, че не са се уплашили.

Венцислав Дучев, собственик на фирмата, която има разрешение за строежа, заяви в „Здравей, България”, че тези обвинения са безпочвени.

„Това е поредната проява на хората, които очевидно не се интересуват нито от истината, нито от законите в тази държава и продължават повече от две години да пречат на строежа с незаконни действия. Те са провокирани от някого”, заяви той.

Дучев обясни, че теренът е частен повече от 15 години и никога не е определян нито за зелена площ, нито за детска площадка, а винаги е бил за високо строителство. По думите му нито една медия не е дошла да отрази инцидентите, които е имало на обекта.

„Има над 15 криминални деяния, които са сезирани и са обект на разследване от МВР и прокуратурата. Сред тях са палеж на автомобил на служител, побой на багерист, щурмуване на обекта през нощта с футболни агитки, потрошаване на камери и огради. Дори имаше и ранен човек. Имаше и стрелба с пушка в обекта, при който беше счупено стъклото на бус, в който имаше девет работници. Никой не реагира тогава”, заяви Венцислав Дучев.

На тези обвинения хората коментираха, че не е вярно и над тях се „упражнява тероризъм“. Заявиха, че нямат пушки и протестират съвсем мирно.

Comments

comments