БСП: Темата за флотилията да влезе в НС

Независимо че вече единодушно президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, и военният министър Николай Ненчев да обявиха, че България няма да участва в регионална военна инициативата за формиране обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море, тъй като това може да провокира Русия, от БСП поискаха темата да бъде обсъдена в парламента.
Борисов, Ненчев и външния министър Даниел Митов да бъдат изслушани от депутатите по този въпрос, настоят социалистът Ангел Найденов.
„Явно е, че инициативата не се ограничава само в увеличен брой на кораби в Черно море. Всичко, което научаваме през последните дни поставя една серия въпроси кой и как формулира външната ни политика, политиката ни за сигурност, кой и как дефинира мандата и какви са българските позиции за срещата във Варшава“, обяви Найденов.
Колкото и настоятелен да беше социалистът в крайна сметка председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че е говорила с премиера по телефона, но днес и утре той е много натоварен и няма как да стигне до Народното събрание.
Въпросът за флотилията обаче щяла да се обсъди на редовното правителствено заседание днес, а в петък най-вероятно Бойко Борисов ще участва в парламентарния контрол и тогава можел да отговори на въпросите на народните представители.

Comments

comments