Братът на скандалната съдийка Румяна Ченалова проговори в ефир

Вчера от държавното обвинение късно вечерта беше съобщено, че Румяна Ченалова е задържана с прокурорско разпореждане за 72 часа в НСС. По непотвърдени данни тя се е предала сама. „Нямам информация дали е отишла сама в полицията, дали е била с адвокат“. Това заяви пред Нова телевизия Станимир Ченалов, брат на скандалната съдийка Румяна Ченалова.
Той сподели, че вчера преди обяд се е чул със сестра си, за да й потвърди, че е подал молба в Софийска градска прокуратура. „От момента, в който Ченалова е призована, въпрос на професионализъм е да се съдейства на съдебното производство. Но понякога има причини това да не се осъществи в конкретния срок. Аз например бях в чужбина и посочих, че нямам възможност да съм тук”, посочи Ченалов.

Той твърди, че сестра му не се е укривала. „Това, което искам да кажа е, че знам, че при всяка молба, която сме подавали, изрично сме указвали моя телефонен номер за уточняване на дата”, посочи адвокатът.

Запитан дали той ще представлява сестра си като защитник, Ченалов отговори: „Срещу нея е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и съставяне на документ с невярно съдържание. Ченалова разбира на 25-26 март, когато й се връчва призовка, че има образувани дела срещу нея”.

На въпрос дали Румяна Ченалова е избрана за изкупителна жертва, юристът отговори: „Най-лесно е да кажеш, че някой е нарочен. Ние адвокатите работим с факти. За мен тя е един невероятен професионалист. Човек, който в стремежа ди са анализира даден проблем, купува всякаква литература, за да го разнищи. За мен тя е човек, който си върши работата. Дали е добре или зле, е въпрос на преценка. Винаги има недоволни”.

Според Ченалов сестра му е ограничена в правото си да избере защита. „Освен това сестра ми беше под анестезия. Когато човек е под упойка, може да подпише всякакъв документ, без да мисли”, посочи Ченалов. Той допълни, че никой не е застрахован от това да извърши каквото и да е, което може да бъде квалифицирано като престъпление: „При мен се съчетават две качества – като брат и адвокат. Като брат й вярвам на 100%. Сега, след като знам, че тя е задържана и се прецени, че трябва да остане в арестните помещения, ще отида да говоря с нея. Какво обаче – това ще бъде следствена тайна”.

Comments

comments