Борисов: Чудех се как съм заварил страна, в която нямаше една построена магистрала от единия край на България до другия

Чудел съм се как в XXI век в Кърджалийско няма вода в чешмите и сега плащаме, за да се направят водопроводи, заяви от парламентарната трибуна премиерът на страната Бойко Борисов в отговор на изказване на депутата от БСП Мая Манолова, че управлението е „Асфалтиране + бойкова власт = реформи“.
„Чудех се как съм заварил страна, в която нямаше една построена магистрала от единия край на България до другия. Аз съм се чудил дори за една София – едва 25-26% имаше канализация в столицата. Чудил съм се как може мръсните води да се изливат в реките. Налага се всичко това да се прави сега“, каза Борисов.
„Когато съм говорил в този вид за реформи – права сте, това са задължителни неща, но е факт, че се правят сега“, каза той отговаряйки на нападките на русата дама от БСП.
Борисов подчерта, че ако не се направи реформа в енергетиката и токът ще стане нещо, което ще му се радваме тепърва.
Според Борисов при партиите, които са управлявали още преди ГЕРБ да се появи, в сферата на здравеопазването никой не може да се похвали, че е направил нещо, което да се отчете като положително.
„Не е логично 2015 година да се правят закони за специалните служби. Не е нормално и в сферата на отбраната 25 години да сме със стари самолети. Заради проблемите в образованието нямаме работници, въпреки голямата безработица“, добави Борисов.
Мая Манолова каза на Борисов, че говори сякаш вчера е пристигнал от Брюксел или от Банкя.
„Управлявахте 4 години и днес да кажете, че реформа е снабдяването с електричество е повече от некоректно. Поради безотговорното използване на думата „реформа“ в крайна сметка се стигна до там, че тази дума се изпразни от съдържание. Както вие наричате асфалтирането „реформа“, така вашите министри наричат подписването на всяка заповед „реформа“, коментира Манолова.

Comments

comments