Борисов подкрепя Калфин за пенсионната реформа

Кабинетът на Бойко Борисов подкрепя предложенията за пенсионна реформа в страната, направени от социалния министър Ивайло Калфин. Това стана ясно от премиера Бойко Борисов, който отговори на въпрос на репортер на „Стандарт“ за пенсионирането на полицаите и военните.
„Поодкрепяме позицията на вицепремиера Калфин, тъй като цялостната пенсионна реформа, която той предлага, тя е толкова мека за реалното състояние и демографската криза в България, дори е прекалено мека.“ – коментира Борисов. – Утре правим едно събиране, за да им обясня още веднъж общата ни позиция и съответно да чуя техните мнения, обясни още той за предстоящата му среща с Калфин, финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова.“
Борисов каза, че 10 млрд. е загубата на България за година и половина от „експеримента Орешарски“.
„Или трябва да реформираме сега, или в следващите години няма да получаваме пенсии. Калфин е направил добра реформа и стоим зад него“, заключи Борисов.
По-рано днес премиерът откри новия мост на река Луда Яна. „Видно, всеки ден се откриват обекти, които сме си правили първа копка, финансирали сме си ги,проектирали сме си ги и си ги откриваме. И ги предоставяме веднага на хората. Ако местните ги поразпитате, ще ви кажат тук какво чудо е било миналата година по 9 май. И приказен мост направихме“, каза още той.

Comments

comments