Борисов официално предложи Бъчварова

Дългоочакваните въпроси – ще бъде ли гласувана оставката на Веселин Вучков и ще приеме ли парламентът номинацията на Румяна Бъчварова за поста вътрешен министър, ще получат отговори до около час. Преди броени минути премиерът Бойко Борисов излезе на трибуната в пленарна зала и направи официалното си предложение за рокадата, а председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви дебата за отворен.Първи след министър-председателя се изказа Волен Сидеров. Той обаче започна да говори по темата „България-НАТО-Украйна-Русия“ и Цецка Цачева реши да прекрати прякото предаване по БНТ, докато трае речта на лидера на „Атака“. Той не се смути и не само поиска правителството да се разграничи от военните маневри на НАТО в близост до Русия, а по традиция разкритикува и Патриотичния фронт.

„Да припомня, че в по-предишния парламент беше приета позорна декларация, в която българският народ беше обвинен в геноцид, в етническо прочистване по времето на т.нар. Възродителен процес. Всички знаем, че българският народ няма никаква вина за това, но с декларация, предложена от сините и подкрепена от ГЕРБ – сегашните партньори на Патриотичния фронт, ни беше лепнато петното, че сме извършвали етническо прочистване“, заяви Сидеров.

Цецка Цачева изчака края на изказването му, за да позволи на БНТ да поднови прякото си предаване, а лидерът на „Атака“ натърти, че за първи път става свидетел на подобно изключване на камерите заради реч на който и да било депутат.

Comments

comments