Борисов: Кабинетът шикалкави, ГЕРБ ще подкрепи евроатлантическия ангажимент

 

Това шикалкавене на парвителството не ми харесва. Държат се все едно не сме в НАТО и ЕС. Вчера, докато европейските премиери са в Киев и се срещат и подкрепят президента Зеленски, нашият премиер се разхожда сред палатки. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на срещата с украинския посланик у нас Виталий Москаленко в централата на партията.

„Колегите ми ПГ от ГЕРБ ще подкрпят всичко, което поиска посланика – от въздушното простраство до помощи. Ако правителството има куража да се държи евроатлантически, ние като ПГ ще ги подкрепим с нашите 60 депутати. Днес става въпрос за ценности, а не за история и признателност към тези, които са ни освободили. Днес умират жени и деца, милиони бежанци. Нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост и трябва да приложим всички мерки, за да бъде спряна войната“, каза още Борисов.

„Сега /от кабинета, бел.ред./ искат да си измият ръцете с войната, но увеличението на тока започна още през месец юни. С държавната спекула. Произвеждаш ток на 50 лв., и го продаваш на 600 лв. Е, точно това е спекула“, коментира още Борисов.

От своя страна посланик Москаленко отново призова за затваряне на въздушното пространство над Украйна.

Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава. Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира. Мариупол е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения, каза той и добави:

3 хиляди души са избити от руснаците в Мариупол за 20 дни. 10-годишно дете и 30-годишната му майка бяха погребани в двора на собствения им дом. Такива примери са хиляди. /БГНЕС

Comments

comments