Борисов и Петков готови да ротират премиера. ДБ няма да участва в такъв кабинет

Въпреки това от “Демократична България“ ще подкрепят проектокабинета, предложен с втория мандат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов действително е готов да се споразумее с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) за ротация на поста министър-председател с втория мандат, пише OFFnews. От „Демократична България“ не са склонни да участват в такова правителство, но ще го подкрепят.

По-рано днес депутатът от коалицията Атанас Славов потвърди, че по време на почивните дни е имало лидерски срещи. Славов подчерта, че „шансът е кабинет на малцинството с конституционни гласове с втори мандат.“

Освен това снощи е имало заседания на националните съвети на „Продължаваме промяната“, на „Да, България“, а изпълнителният съвет на „Демократи за силна България“ е заседавал събота и неделя.

Вчера се появиха твърдения, че лидерите на ГЕРБ и на ПП Бойко Борисов и Кирил Петков са се договорили за правителство, чийто премиер да се сменя на шест месеца.

Отново вчера имаше обрат и в позицията на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Малко преди полунощ той обяви във Фейсбук, че няма да подкрепи проектокабинета „Габриел“, издигнат с първия мандат на ГЕРБ.

По този начин подкрепата за кабинета Габриел се стопи на 105 гласа, а днес в 15 часа тя трябва да върне мандата на Радев.

Comments

comments