Борисов: Искат от мен да стана Ратко Младич! Няма да го направя!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще свика в понеделник съвещание с целия актив на ГЕРБ. На него трябва да се направи окончателният избор по кой път да поеме партията, спечелила изборите, но без възможност да управлява самостоятелно, след провала на преговорите с Реформаторите, става ясно от думите му късно снощи пред „Преса“.

Разочарован съм от несериозното отношение на представителите на Реформаторския блок към преговорите за съставяне на правителство. Те говорят за мнозинство, а с техните гласове мнозинство няма. Искат реформа в съдебната система, но във вида, в който я предлагат, тя не може да се осъществи, заради конституционното изискване за разделение на трите власти. По тази тема Конституционният съд се е произнесъл още по времето на Никала Филчев, казва Борисов.

По темата за евентуално етническо напрежение лидерът на ГЕРБ уточнява: Няма да го допусна. Искат от мен да стана Ратко Младич! Това е крайно несериозно, да не кажа опасно. Няма да го направя! Всички видяхме какво се случи в Сърбия .

Comments

comments