Борисов за ситуацията в Турция: Силно притеснен съм от ескалацията на реваншизъм и спиралата от насилие

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че е „силно притеснен“ от реваншизма и насилието в Турция и се надява ужасяващите събития там да послужат за пример от какво трябва да се пазим. Изказването стори чрез публикация в профила си във „Фейсбук“ той написа: „Наблюдавайки събитията в съседна Турция, съм силно притеснен от ескалацията на реваншизъм и спиралата от насилие, която се оформя“. „С тревога следим какво се случва при нашите съседи“, допълни премиерът
„Още в нощта на преврата, когато с колегите ми се събрахме извънредно в Министерския съвет, заявих пред медиите, че винаги съм бил за спазване на законите – така, както считам, че изборите са единственият демократичен начин за промяна на властта, по същия начин определям справедливия съдебен процес за единствения разумен подход към търсене на истината.
Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. Надявам се тези ужасяващи събития в Турция, които взеха стотици невинни жертви, да послужат за пример от какво трябва да се пазим и отговорът към това да бъде законен, демократичен и спазващ всички човешки права“.

Comments

comments