Борисов за излизането на Великобритания от ЕС: Това е лош ден за Европа

Това е лош ден за Европа. Оттук нататък Европейският съюз трябва да покаже, че може без Великобритания.
Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Народното събрание резултатите от проведения във Великобритания референдум за оставане на страната в ЕС.
Попитан дали сега ще сме свидетели на ефекта на доминото и други държави да изберат същата съдба Борисов отговори – „ами ще останем само България, Румъния и Гърция“.
„Аз уважавам избора на техния народ, макар че от днес нататък ще е тежко разделен“, такова изявление направи министър-председателят. Според него, въпреки разочарованието от резултатите на референдума, правилната постъпка сега е да бъде уважен изборът на Острова.
„Ние трябва да започнем да мислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути не трябва да се водят, защото това ще разбие съюзът“, отбеляза Борисов.
Премиерът на България предупреди обаче, че последствията от избора за Брексит ще са за всички.
„Ще се отрази във всички случаи и на България, защото ЕС става по-слаб“, коментира Борисов. По отношение на това кой ще е печелившият от такъв развой на събитията заяви, че в следващите години ще видим резултата. „Сега трудно може да се прогнозира. Но във всички случай това е лош ден за Европа“, обобщи Борисов.

Comments

comments