Борисов заминава на официално посещение в Туркменистан

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Туркменистан на 24 и 25 август, съобщи пресслужбата на кабинета.
В състава на делегацията, която го придружава, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и посланикът ни в Азербайджан и Туркменистан-Мая Христова.
Премиерът Борисов ще има среща с президента на Туркменистан-Гурбангули Бердимухамедов. В пленарните разговори между делегациите ще бъдат обсъдени перспективите пред двустранното сътрудничество, засилване на контактите между икономическите субекти на двете страни и други теми от общ интерес.
Предвидено е подписването на споразумение за сътрудничество между българското министерство на регионалното развитие и туркменистанското за строителство и архитектура, както и на споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Съюза на индустриалците и предприемачите на Туркменистан.
Документите създават условия за укрепване и разширяване на двустранните икономически отношения и са предпоставка за установяване на трайни партньорства между представителите на бизнеса.

Comments

comments