Болницата в Панагюрище е „Инвестиция на годината“

Новият медицински комплекс в Панагюрище с център за лъчелечение стана Инвестиция на 2015 г. В проекта са вложени над 60 млн. лв. и са разкрити 700 работни места. Инвеститор в модерното лечебно заведение е „Асарел Медет”.

Призът бе връчен от вицепремиера Томислав Дончев на изпълнителния директор на компанията проф. д-р Лъчезар Цоцорков по време на 10-тата юбилейна церемония „Инвеститор на годината”, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ), съобщи Economic.bg.

На второ място остана Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC ) с инвестиция от 43,5 млн. лв. в производството на климатични системи за автомобилната индустрия. На трето място бе класирана АВВ България, клон Севлиево с инвестиция от 30 млн. лв. в производството на кондензаторни уредби.
Инвестиционните проекти с най-значим принос за българската икономика бяха отличени в още няколко категории. За „Успешен стартъп” наградата спечели „Мелиса клаймънт”, специализирана в производството на системи за дистанционно управление на климатици.

„Радвам се, че правим бизнес в България. Осъзнах, че това е нашата правилна дестинация. Благодарим на нашите инвеститори”, каза 20-годишният собственик на фирмата.
В категория „Сливане/придобиване” наградата спечели „Махоук индъстрис”, която придоби производителят на плочки „КАИ Груп” за 155 млн. евро – най-голямата сделка за 2015 г.
В следващата категория „Община с най-много инвестиции” победител бе Община Костинброд
Призът за „Инвестиция в иновативен бизнес” бе присъден на „Уолтопия”, а този за „Инвестиция в човешки капитал” – на „Стандарт Профил България”.
В категория „Инвестиция в разширяване на бизнес” бе отличена „Костал България”, а „Инвеститор на зелено” стана „Уудуърд България”.

Comments

comments