Бой в зоопарка! Архитектка срита в топките шефа на строителите

До бой се стигна тази сутрин в бившия зоокът в Пловдив, където започна да се строи зоологическа градина. Разправията е станала между природозащитниците и хората от фирма „Запрянови“, които работят на обекта. Схватката се е разразила между арх. Петя Владимирова, една от активистките на екосдружение „Граждански контрол“, и техническия ръководител на обекта Иля Гонзалес. Полицията ги е разтървала, след което и двамата са се заканили да подават жалба, пише „Марица“.Владимирова твърди, че Гонзалес й е счупил видеокамерата. Гонзалес обаче вече има съдебно-медицинско удостоверение, че го е удряла в слабините и има травма. Той разказа, че в 8,30 часа на обекта са се появили две групи и са започнали да снимат. Обясних, че това е строителен обект и трябва да имат възпитание. Жената (б.а. – Петя Владимирова) започна да ми вика, че работим незаконно и изсичаме парка. Казах, че ги познавам от Цар Симеоновата градина, където ние работихме, а те пак протестираха.

Дори ме бяха обвинили, че съм искал да открадна Деметра. Попитах нима не харесват сега градината, където ходи да почива целият град? Жената обаче не искаше и да слуша, а викаше. Казах й, че се надявам, че поне добре им плащат за тези протести. „Тя тръгна срещу мен и започна да ми тика камерата направо в лицето. Хванах обектива, а тя започна да ме удря нарочно в слабините, направо по тестисите, за което веднага си извадих събедбно-медицинско удостоверение“, описа екшъна Иля Гонзалес.

Атаката на зелените обаче е продължила още по-яростно. Влязох в нашия фургон, а те ме псуваха отвън. Жената грабна чугунен капак , който тежи 1,5 килограма и го хвърли по стъклото. „Добре е, че е от плексиглас, иначе нямаше да съм жив“, разказа Гонзалес. Техническият ръководител със стаж над 20 години, твърди, че през живота си не е видял такава липса на възпитание.

Comments

comments