Бойко Рашков: Днес беше разпитвана и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова

Бойко Борисов е призован за днес на разпит в националната полиция по преписката за кюлчетата и пачките в чекмеджето в спалнята му. Това потвърди в Народното събрание министърър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Той трябва да каже коя е Мата Хари. Досега ние не знаем дали е разпитван или не е разпитван. В момента той се намира в ГДНП“, каза още Рашков и допълни, че пиарът му Севделина Арнаудова също е бил на разпит.

МВР започна паралелна проверка по казуса със снимките от спалнята на Борисов, след като прокуратурата преди година спря досъдебното производство по казуса с аргумента, че не може да намери кой е снимал, нито да установи дали парите и кюлчетата са истински.

Преди Коледа обаче прокуратурата възобнови разследването и пита БНБ за серийните номера на кюлчетата и банкнотите.

През юли Борисов беше на разпит в ГД „Национална полиция“, придружаван от своя адвокат Менко Менков, който преди защитаваше неговата бивша дясна ръка Цветан Цветанов.

„Давах сведения по 3 сигнала, всичките са за, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил, от 2009 до 2012 година“, каза на излизане след разпита в ГД „Национална полиция“ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пожела да каже какви са сигналите, единствено лаконично отговори: „за заплаха, че някой ще го ям“.

Comments

comments