Бойко Борисов пристига в Симитли, с кмета Апостол Апостолов ще прережат лентата на спортен комплекс „Симитли”

Министър председателят Бойко Борисов пристига в Симитли, с кмета Апостол Апостолов ще прережат лентата на спортен комплекс „Симитли”. Близо 6 милиона лева са направените инвестиции за подобряване инфраструктурата за спорт и отдих в общината. Със средствата, осигурени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, се изгради спортен комплекс към стадиона в град Симитли, изградиха се и многофункционални центрове за спорт и отдих в пет от големите села в общината.

Средствата по проекта се инвестираха приоритетно в изграждането на нови многофункционална спортна зала и открит плувен басейн, разшири и модернизира се базата за футбол на стадиона с изграждането на ново игрище с изкуствено тревно покритие, оборудване на зала за фитнес. Стадион „Септември” е изцяло обновен с ремонт и частино покриване на трибуните и подмяна на седалките, цялостна подмяна на терена с изградена поливна и отводнителна системи, изградени пътни и пешеходни алеи. Изцяло рехабилитирани са и съществуващите съоръжения към стадиона, с въведени мерки за енергийна ефективност. А със собствени средства общината изгради комбинирани детски съоръжения, осветление на футболното игрище, скамейки за длъжностните лица и резерви, футболни врати /основни и тренировъчни/, огради и защитни мрежи, трафопост, ремонт на външни тоалетни.

Официалното откриване на спортен комплекс „Симитли” е в сряда, 10-ти август.

Церемонията ще бъде в 13.30 часа.

Проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на Община Симитли” се реализира по сключен между Община Симитли и Държавен фонд “Земеделие” Договор № 01/321/01274 от 19.11.2012г. на стойност 5 857 322.00лв. по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2007-2013 Г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

В рамките на посещението в Симитли, премиерът Бойко Борисов ще види и изградените закрит плувен басейн с минерална вода и отоплителна система в Детска градина „Радост”, инвестицията там за близо милион лева е по проект по програмата за Трансгранично сътрудничество България Гърция.

Премиерът ще види и новия облик на близо 4 км улична мрежа в град Симитли, които са обновени със собствени средства на общината след цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Comments

comments