Божанков бесен към ГЕРБ: Много са загрижени за съдебната реформа, а провалиха кворума вчера

Правя една процедура, с която ще предложа да спре този театър. Всички излизат и казват, че искат първа точка да е за съдебната реформа. ГЕРБ направиха така, че да я забавят достатъчно, да падне парламента и такава да няма, БСП гласуваха срещу нея в комисия. Но днес всички искат това да е първа точка в дневния ред, защото знаят, че време няма и няма да мине. Подкрепата за съдебната реформа се увеличи рязко.
Това заяви гневно от трибуната Явор Божанков, който бе изключен от групата на БСП заради антивоенната си позиция по въпроса с руската инвазия в Украйна.

Повод за напрежението станаха предложения за промяна в дневния ред. Такива дойдоха от Десислава Атанасова от ГЕРБ и от Георги Свиленски от БСП.

„Вчера тези хора провалиха кворума, за да не се гледа тази реформа. Днес искат първа точка. Това трябва да спре!“, отсече гневно Божанков.

„Разбирам, че проявявате толерантност към лицето Божанков, изгонено позорно от БСП, но е важно да отбележим, че когато той си изпуска нервите и започва да ругае, лъже и обяснява, хубаво е да му се взима думата. Вчера новият му политически пристан в лицето на ПП и ДБ, където той ще акостира, бе причината да спре заседанието на Народното събрание. Новият му политически пристан, градил цялото си съществуване на съдебната реформа и линчуването на Гешев, беше в друга зала, за да воайорства с една фирма. Божанков и новият му политически пристан в лицето на ултра либералите провалиха заседанието и стенограмите са ясни и категорични“, отвърна Цончо Ганев от „Възраждане“.

Comments

comments