Близки на убития Георги в Борисовата градина: Ходил е на мач четири пъти в живота си

Ако го питат „Левски” или ЦСКА?”, ще каже „Левски”, но никога не е парадирал. Ходил е на 4 мача в живота си. Това каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Константин Константинов, приятел от 10 години на убития в Борисовата градина Георги Игнатов.
Той разказа още, че е бил в парка още преди да дойде екипът на спешната помощ. Имали уговорка да се видят с Георги и приятелката му, обаче той закъснял, връщал се от лекар.
Лора, приятелката на Георги, е тази, която го намира на пейката с прободната рана. Константин разказа, момичето се е разминало на входа на парка с близнаците, за които се появиха информации и предположения от приятели на убитото момче, че може да са замесени в случая. Когато се засекли, чула от тях само „Какво, бе?!”.
Те учат в едно училище с нея и се знае, че са били разпитани от полицията.
„Не мога да си го обясня, защото той на никого нищо лошо не е направил, не е дължал пари… който и да го е направил, не мога да си обясня защо го е направил”, каза днес той.
Относно версията за любовен мотив, друг приятел на Георги я определи като „спекулации”. Казващият се Александър Димитров допълни, че ако ученикът е имал проблем, е щял да го сподели с близките си.
„Тези версии, които обикалят медиите, че той бил ултрас, че драскал със спрейове, това са неверия…”, беше категоричен Александър.
Приятелите на убития младеж и съучениците му преживяват драматично и с много болка случилото се, посочи кризисният психолог Младен Владимиров: „Плакаха много, целият клас беше в траур (…) Объркани са, това не се приема, много е нереално”.
„За жалост, в крайна сметка добрите хора го отнасят… Възпитаните деца. 2 дни преди да почине, се похвали: „Аз хванах стипендия – 5.75 в ТБГ”, разказа Александър. Какво би казал на убиеца? „Дано кармата му го върне 100 пъти”.

Comments

comments