Близките на убития Митко от Цалапица поискаха 1,1 млн. лева кръвнина от Рангел Бизюрев

Граждански искове за 1 100 000 лв. предявиха близките на убития Димитър Малинов от Цалапица срещу обвинения за тежкото престъпление Рангел Бизюрев.

Майката Атанаска Бакалова и малката му сестричка са поискали по 350 000 лв., нейните родители – Руска и Тодор – по 150 хиляди, а другата баба на Митко – Минка Малинова, настоява за 100 000 лв. кръвнина. Окръжният съд прие исковете за съвместно разглеждане, тъй като според магистратите няма да затруднят делото.

Днес адвокатът на Рангел Делчо Джубелиев пледира процесът да тръгне по съкратената процедура. Тоест пред съда да говорят само малка част от 37-те свидетели и 14-те вещи лица.

„Много свидетели са разпитани по повод издирването на подсъдимия и съобщават факти, които са неотносими към инкриминираното деяние. Майка му казва: „Нищо не знам.“ И тази жена ще я викаме ли пак“, попита Джубелиев, предава 24 часа.

Адвокатите на близките на Митко по майчина линия Антоанета Николова и Димитър Марковски категорично възразиха, а Евдокия Кемалова, която представлява бабата по бащина линия, се съгласи частично, като поиска разпити на още някои свидетели. Съдът не уважи искането на Джубелиев.

Процесът срещу Рангел ще продължи на 21, 22 и 23 август, а вещите лица ще бъдат разпитани на 2 септември.

След съдебното заседание близките на Митко отново избухнаха в коридора. С крясъци „Там ти е мястото“ и „Там да гниеш“ изпратиха заподозрения Рангел, докато съдебната охрана го извеждаше.

Убийството на Митко беше извършено на 20 юли м.г. Криминалисти откриха трупа на 24-годишният мъж заровен след седмица издирване. 3 дни по-рано обаче заподозреният Рангел Бизюрев замина за Германия. 4 месеца властите го издирваха, докато през ноември той беше задържан в Дания, а в последствие екстрадиран у нас.

Междувременно тръгна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в лично укривателство, защото помогнали със заравянето на трупа на Митко. Близките на убития младеж се надяваха показанията на Рангел да разкрият други участници в побоя и обвиненията на братята да бъдат изменени, но това така и не стана.

Comments

comments