Благоевград отново между вятъра, чадърите и вандалите

Миналата година поставянето на чадъри в центъра на Благоевград започна на 2 април в района сградата на съда. На другия ден чадърите осъмнаха разпердушинени. Кметският екип обвини за това традиционните при рушенето на общинската собственост и проекти „вандали“, после се изсипаха редовните обвинения по адрес на студентите от Американският университет.
Тази година композицията издържа малко по-дълго… до днес, когато чадърите от композицията отново се озоваха долу на плочките.
02

03

Този път не можем да обвиним студентите от Американския, защото само преди няколко дни те завършиха и си заминаха по родните места, поне по-голямата част от тях.
С оглед на метеорологичните условия от днес, май „вандал“ се оказа вятърът или поне този път.Чадърите ще продължават да се поклащат под слабия днес ветрец, духащ по ориентираната в посоката изток-запад главна улица. Благоевград като цяло е ветровит град, разположен е в подножието на Рила, точно срещу долината, започваща от седлото между Малък и Голям Мечи връх. А където има долина с дължина над 40 км, има и вятър. А комбинацията разтворен чадър и вятър е ясна на всички.
01

Comments

comments