Благоевград – без мъжки баскетбол ?

Благоевград е на път да остане без мъжки баскетболен отбор. Тази новина може да да стане факт още до края на тази седмица. Новият ректор доц. д-р Борислав Юруков е взел решението Академик /Благоевград/ да няма мъжки баскетболен отбор. През последните 5 години благодарение на усилията в тази насока на предишния ректор проф. Иван Мирчев ,Благоевград се утвърди като истински баскетболен център. Академик пък неизменно бе част от баскетболната ни А група, а проф. Мирчев е и член на управителния съвет на родната федерация.Не бива да се забравя ,че в целия свят баскетболът е университетски спорт № 1.
Хубавата приказка за баскетбола в областния център обаче приключва. Наставникът на Академик/Благоевград/ Божидар Гьорев призна че до този момент абсолютно никой не е говорил с него, но е силно обезпокоен от това което чува. Той води и младежкия национален отбор и бе откровен , че заради тази неизвестност не е разговаряно абсолютно с никой от баскетболистите. Предстои и среща до края на седмица между него и ректора. По традиция отборът трябваше в първият ден на новия месец да започне подготовка….
Преди година по подобен начин се развиха нещата с хандбалният Интер-Академик. Така Благоевград остана без отбор в мъжкия хандбален елит. Само преди 3 години Интер-Академик игра финал за купата на България.Така след хандбала, приключва баскетбола и идва ред на волейбола…А защо всъщност трябва да се стига до там?

Comments

comments