Благоевград и Щип заедно в Европейски дни на сътрудничество

Двата трансгранични побратими Благоевград и Щип ще отбележат заедно Европейски дни на сътрудничеството с изложба и концерт.

Днес от 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще отвори официално врати изложбата от фотоконкурса „Красотата на трансграничния регион”. От 20.00 часа на площад „Македония” започва поп-рок концерт под надслов „Общите граници ни правят по- близки”.

Програмата ще продължи на 18 септември в македонския град Щип със същата последователност на мероприятията – 18.00 часа в галерия „Безистен” се открива фотографската изложба, а от 20.00 часа малък градски площад в Щип ще бъде огласен от поп и рок музика.

Tази година по инициатива на Европейската комисия и ИНТЕРАКТ на 21 септември в цяла Европа ще бъде честван Денят на Европейското сътрудничество. В инициативата ще се включат близо 40 държави, които организират различни по характер и обхват тържества, за да дадат възможност на широката публика да се запознае с постиженията по различни съвместни проекти, финансирани от ЕС.

Организацията в подкрепа на трансграничното сътрудничество България- Македония бе реализирана от Съвместният технически секретариат.

Comments

comments