Благоевград за втора поредна година подкрепя инициативата „Чети с мен“

За втора поредна година Благоевград ще участва като домакин на инициативата „Чети с мен“, която се органзиира под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.
Тазгодишното издание ще бъде проведено на 6-и юни тази събота от 10.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.
Идеята на инициативата „Чети с мен“ е не само да провокира четенето, но и да покаже, че няма ограничения в местата, на които можем да го правим, а също така да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с четенето, да запали уважението към книгата у децата и да подкрепи българската литература.
Именно на площад „Георги Измирлиев“ ще бъдат обособени две зони – Читателска зона и Арт ателие. В читателската зона всеки, който желае ще може да сподели за любимите си книги и герои. В арт ателието децата ще могат да рисуват любимите си герои от детските книжки, а за най-малките читатели ще бъде представена постановката „Глупавият вълк“.
Партньор на инициативата „Чети с мен“ е Регионална библиотека „Димитър Талев“, Център по изкуствата – Благоевград, Обединен детски комплекс – Благоевград, Регионален инспекторат по образованието, Дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Николай Мирликийски“, училища от града и се осъществява с подкрепата на Общински куклен театър – Благоевград.

Comments

comments