Благоевградчанинът Чудомир Чокаров – Чудото със седма шампионска титла в Азербайджан

Чудомир Чокаров- Чудото
Чудомир Чокаров- Чудото

„Карабах“ е  шампион на Азербайджан за  седми път.

Повод за гордост  е фактът, че  треньор от Благоевград  има огромна  заслуга за големите успехи на този отбор в последните години.   За  седмия златен медал на тима, който е първият отбор извън Баку, който печели шампионата на Азербайджан, виден е  приносът на Чудомир Чокаров – Чудото , който вече за пореден сезон е в щаба на старши треньора Гурбан Гурбанов.

Българинът е помощник-треньор и отговаря за кондиционната подготовка на футболистите на „Карабах“ и сред малкто български треньори, които имат толкова сериозни успехи и опит в Европа.  По негова покана клубът привлече и  Марио Митов, син на ексорлето Добри Митов.

Преди „Карабах“ Чокаров работеше в Локомотив (Пд), Вихрен, ФК Баку, националите на Азербайджан. Благоевградчанинът стана шампион и с ФК Баку.

Вече няколко години, Чокаров продължава да е част от най-успешният азербайджански отбор в европейските турнири. Най-голямата  победа  на тима е в евротурнирите през сезон 2011/12 в Лига Европа, когато побеждава литовския ФК „Банга“ с 4:0. Клубът е сред 3-те отбора, участвали във всички издания на първенството на Азербайджан. 6 поредни години  играят в Лига Европа и Шампионска лига. Имат над 100 мача със съперници като Арсенал, Тотнъм, Челси, Атлетико Мадрид и др.

 

 

Comments

comments