Благоевградчанинът Р. Василев-Роси спаси Пл. Илиев-Джудиста от тежка присъда, пое вината за кредитните карти в Унгария, грозят го над 8 години затво

Роси е издирван с телеграма от Интерпол за същото престъпление в три европейски държави, това утежнява положението му. Джудиста е наел адвокат, който подготвя освобождаването му.

Арестуваният в Унгария Пламен Илиев – Джудиста ще отърве сериозна присъда и в Унгария, дясната му ръка тук Росен Василев- Роси е поел вината за престъплението, което ги вкара в ареста преди 2 месеца. Те бяха заловени при опит за оберат банкомат с фалшиви кредитни карти. Оказа се, че дуото благоевградчани не успели да изтеглят пари, тъй като веднага били арестувани. Така срещу Джудиста няма почти никакви обвинения, докато Роси, е издирван с телеграма от Интерпол за подобни престъпления в три европейски държава. Принуден от обстоятелствата Росен Василев- Роси е поел вината за престъплението в Унгария. Джудиста ще бъде отговорен само за съучастие, но няма да понесе отговорност като на Роси,това съобщиха за struma.com близки до Джудиста. Така за пореден път Пламен Илиев – Джудиста ще отърве сериозна присъда за извършено престъпление. Вече е ангажирал български адвокат, който работи по освобождаването му. Паметливи си припомнят ареста му в Гърция, той престоя около година в местен следствен арест, но бързо си дойде свободен в България, отново поради недостатъчни доказателства срещу него.

.Голям късметлия е Пламен Илиев, коментират в ъндърграунда. Отърва решетки и затвор за престъпление във Варна, където бе задържан за източване на банкомати, тогава двамата с Роси бяха арестувани посред бял ден пред банкомат и десетки свидетели. Роси и Джудиста бяха задържани през лятото на 2009 година и в луксозния комплекс “Сани Ризорт” на полуостров Халкидики. Тогава гърците бяха пропищели от ежедневно източване на картите им. След разследване гръцката полиция откри група българи начело с Джудиста в хотел в комплекса, Росен Василев бе задържан в момент, в който поставял скимиращо устройство под един от банкоматите в комплекса.

При обиск в стаята на Джудиста, наета срещу 200 евро на вечер, бяха намерени около 40 000 евро, пластики и скамиращи устройства. В затвора в град Политерос около една година останаха Росен Василев – Роси, студентът Живко Марков и Димитър Димитров – Белята. Джудиста стоя в затвора няколко месеца повече, тъй като бе обвинен в организиране на престъпната група. Прокуратурата в Гърция поиска 20 години затвор за него, но впоследствие той подписа споразумение с гръцките власти, излезе на свобода и се върна в Благоевград. Съгласно споразумението Джудиста няма право да влиза в Гърция.

През 2011 година Пламен Илиев – Джудиста бе арестуван в София в автомобил, превозващ около 1 килограм хероин. Колата била собственост на санданчанина Валентин Георгиев-Изгорелия и той пое вината за наркотика. Така Джудиста се спаси от ареста.

Comments

comments