Благоевградското читалище с два празнични концерта по повод 24 май

През тази седмица читалището на Благоевград организира два концерта по повод наближаващия празник – 24 май – ден на славянската писменост, на българската просвета и култура и празника на Благоевград.
На 20 ти май 2015 г. от 18.30 часа на пл. „Македония” ще се проведе концерт на творчески колективи при Народно читалище „Н.Вапцаров – 1866” – Бладоевград.
В музикалното тържество ще вземат участие Детски танцов състав „Вихрен” с ръководител Иван Иванов, детска фолклорна група „Джумайчета” с ръководител Иван Кацарски, детска вокална група „Кристалчета” с ръководител Марияна Гошева. Те се изявяват в областта на детската и забавна популярна песен. Мажоретен състав „Бижу” с ръководител Даниела Маникатова, клуб по спортни танци – „Карат” с ръководител Цветанка Гаврилова.
На 21 май 2015 г. от 18.30 часа в Големия салон на НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград ще се представят възпитаниците на Детската музикална школа при читалището. В концерта ще вземат участие, най-изявените ученици, носители на награди от различни конкурси през годината, сред които „VIVAPIANO”, “Орфеева дарба”, Конкурс за млади изпълнители на класически инструменти – Перник, „Звезди в Радиото”и други. Участниците в този концерт са от класовете по пиано с преподаватели Лилия Михайлова, Илиана Георгиева и Иванка Коляшева; клас по мандолина с преподавател Димитрина Китанова, клас по цигулка с преподавател Гергана Стоянова, клас по поп-пеене с преподавател Марияна Гошева.

Comments

comments