Благоевградският квартал „Еленово“ ще го краси нов парк до края на годината

Благоевградският квартал „Еленово“ ще бъде красен с нов парк до края на годината. Нови детски и спортни площадки ще бъдат поставени на мястото на бившия общински стадион в квартала, като за целта ще бъдат демонтирани старите скамейки, след което ще се поставят новите съоръжения. Изцяло модернизиран, европейски и достъпен за благоевградчани, паркът ще включва паркинг, беседки за отдих, пейки и обособени цветни кътове. Предстои да бъде изградена и нпва комбинирана детска площадка, включваща баскетболно и волейболно игрище с напълно нови съоръжения и настилка. Няма да липсва фитнес площадка на открито както с уреди за хора със специфични потребности, така и със стандартни съоръжения. Тя ще включва гладиатор, лодка, степер, мултифункционален уред – лост, шведска стена и успоредка, мултифункционален уред за “Бодибилдинг“, велоаргометър. Уредите, съобразени за гражданите със специфични потребности са уред за заякване на мускулите „Комбинирано“ и уред за разтягане на краката, ръцете и раменете.
Общинското ръководство отдава внимание също така не само на хората със специфични потребности, ала и на малките, за да насърчава любовта им към спорта.
Децата на Благоевград също ще имат своя оазис за игри, който се състои от три детски площадки – за деца от 0-3-годишна възраст, от 3-12-годишна възраст и за деца със специфични физически нужди. Спазени са всички стандарти, според които на територията на парка ще бъдат поставени две модулни тоалетни и една за хора в неравностойно положение, кошчета за боклук, осветление и поливна система за зелените площи.

Comments

comments