Благоевградските училища посрещат днес 688 първокласници

Днес 688 първокласници в община Благоевград ще прекрачат за първи път училищния праг.

Те ще бъдат посрещнати от своите учители в просторни и светли класни стаи, освежени и обновени след летните ремонти, съобщават от пресцентъра на Общината. Първолаците ще бъдат изненадани със специален подарък от Общинска администрация – букварчета, в които могат да видят забележителностите на родния град. В много училища първият учебен ден ще премине под мотото да се помогне на бедстващите райони.

Десетки са учителите, които подкрепят инициативата „Дарение вместо цветя за първия учебен ден“. Идеята 15-ти септември да бъде без цветя за учителите, а парите, отделени за цветя, да бъдат дарени за бедстващите райони, набира все по-голяма популярност. Призивът за присъединяване към инициативата е поставен на много училищни сайтове, наред до официалната информация за откриването на учебната година.

Всички учебни заведения в община Благоевград ще посрещнат учениците с обновен облик. Сменени са учебни дъски, ремонтирано е осветлението, монтирани са нови врати. Извършените в срок ремонти и подготовката за новата учебна година са част от усилията на общинското ръководство да се създадат оптимални условия за провеждане на нормален учебен процес и пълноценно овладяване на учебния материал.

Comments

comments