Битото 2-годишно момиченце ще бъде настанено в приемно семейство

Най-вероятно битото двегодишно дете от търговишко село ще бъде настанено в приемно семейство. Това съобщи Маринела Иванова, началник отдел „Закрила на детето“ в дирекция „Социално подпомагане“ в Търговище пред БНР.
По думите й най-важно е здравословното състояние на момиченцето и когато то бъде овладяно, ще се извърши преценка за предприемане на най-подходящата мярка за закрила.
Маринела Иванова сподели, че момиченцето е имало „типичното поведение на малтретирано дете“ в болницата.
Сигналът за упражнено насилие над 2-годишното дете, което се лекува във варненската болница „Света Марина“, е получен на 30 април.
При операцията на 1 май са установени счупени ребра и увредени вътрешни органи. Органите на реда са установили, че майката на дето е нанесла побоя. С прокурорско постановление тя е задържана за 72 часа.
Майката и детето са на територията на община Търговище от края на месец февруари. За детето не е постъпвала информация, както и сигнал, до края на месец април.
„Извършваме оценка на сигнала. Информация ще поискаме, вече сме направили стъпки, от дирекцията, от чиято територия идва майката. Също така поддържаме и контакт с колегите от отдел „Закрила на детето“ във Варна, които ни подават информация във връзка със здравословното състояние на детето“, обясни още Иванова.

Comments

comments