Бизоните запазиха мястото на България в новия европейски турнир

България ще има свой отбор в европейския клубен турнир по бейзбол за Купата на федерациите и през 2017 г. Извоюва го родният шампион Бизони Благоевград, който днес надделя извънредно драматично над словашкия Аполо Братислава с 14:13 и ще завърши в Топ 4 на дебютното издание на третата по сила континентална надпревара – в Бърно (Чех).
На ст. „Драци“ българският тим водеше със 7:0 след 5 ининга, с 10:5 след 6-ия и с 12:9 след 8-ия, но в крайна сметка се нуждаеше от героичен обрат в 9-ия, за да изтръгне победата. В продължение на 5 ининга стартерът на „бизоните“ Петьо Петков държеше „ноу хитър“ и по всичко изглеждаше, че срещата отива към нокаут. Вместо това словашката атака изведнъж се събуди и вкара 5 точки в 6-ия, 2 точки в 7-ия, още 2 точки в 8-ия и 4 точки в 9-ия и противникът ненадейно поведе с 13:12 преди последното нападение на Бизони. То започна с хит бай пич срещу играещия мениджър Ясен Неделчев , който в последните 3 ининга бе питчер на тима си.
Само минута по-късно 49-годишният ветеран успя да пробяга разстоянието от първа база до хоума при саможертвен бънт на Христо Дундалов. В същата ситуация самият Дундалов напредна до трета и от там отбеляза победната точка при последвалия единичен хит на Петър Петров. Благодарение на успеха в директния двубой Благоевград (2-3) ще заеме 4-то място в крайното класиране, докато Братислава (2-3) ще остане на 5-о и догодина Словакия ще има само една квота за квалификациите за Купата на федерациите. Във финала на турнира утре един срещу друг ще се изправят домакинът Драци Бърно и шведският Сьолвесборг Файърхоукс.

Comments

comments