Бивш военен застреля без причина домашен лабрадор и го изхвърли в кофата за боклук

45-годишен бивш военен застреля домашен лабрадор във Варна и изхвърли трупа му в контейнер за смет.
Сигналът за инцидента, станал на варненската улица „Бдин“, е подаден в полицията на 22 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Лабрадорът, порода Голдън Ретрийвър, носещо името Цезар, е убит ден по-рано със законно притежаван малокалибрен пистолет. 45-годишният извършител е от Варна. Той е бивш военен, който се е пенсионирал. Мъжът не е осъждан и няма други криминални проявления.
На 21 май сутринта собствениците на Цезар го извеждат на разходка. След това го прибират, но тъй като вратата не била затворена добре, кучето излязло отново навън. След около час, съсед им съобщава, че лабрадорът е убит и хвърлен в контейнер за смет.
Ужасените собственици намират домашния си любимец в кофата, увит в черен найлонов чувал.
„Тогава разбират от същия съсед, че някакъв човек е минал, хванал е кучето за врата и го е застрелял от упор. Сигнализират в полицията, откъдето установяват кой е извършителят. Той е бивш военен пенсионер, със законно оръжие. Униформените са казали, че има записи от охранителни камери, които са заснели случая. На него се виждало как кучето се лута без да лае, без да напада, до момента, в който този човек го хваща за врата и го застрелва“, разказа пред Дарик радио Ивайло Василев, приятел на семейството.
От варненската полиция уточниха, че бившият военен обяснил, че лабрадорът е проявил агресия към него и кучето, което е разхождал, и това е била причината да го застреля. Разследването обаче е установило, че мъжът няма домашен любимец.
„Всеки, който познава породите знае, че тази е особено миролюбива. Тези кучета са много добронамерени и масово се използват в семейства, в които има малки деца. Голдън ретрийвър не е агресивна порода – нито към хора, нито към животни. Освен това, Цезар е бил с нашийник с всички изискуеми знаци“, разясни Василев.
Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава под надзора на Варненската районна прокуратура.

Comments

comments