Бившият кмет на Кочериново – Костадин Катин , влиза в затвора

Костадин Катин ще търка наровете в затворническото общежитие в Самораново за множество злоупотреби с власт, съобщава БЛИЦ. Това реши ВКС. Катин, известен с авторитарния си начин на управление в общината, беше отстранен от длъжност през 2011 година, след като прокуратурата му повдигна 4 обвинения. Продал общински имоти, за да облагодетелства други лица. Разрешил е на бизнесмен от региона да сече и извозва тополи от общинската гора. Разследването срещу екс кмета продължи с години.

В многобройните заседания стана ясно, че бивше ченге от Рила и настоящ ресторантьор спечелил тополите с фалшиви документи. Домът на тогавашния кмет беше обискиран, а самият той подведен под отговорност. В едно от заседанията Катин показа непристойно поведение и беше изгонен от залата. Мъжът, известен с честата смяна на жените и прическите си, обжалваше упорито решенията на всички инстанции. Последната обаче се оказа непоколебима. Сега ВКС реши окончателно съдбата на бившия кмет. Той ще лежи в затворническо общежитие 4 години.

По една част от повдигнатите обвинения Катин беше оправдан, други от тях обаче нямаше как да бъдат оправдани и той трябва да бъде настанен в общежитието от затворнически тип. По време на властването си Катин парадираше с познанството си с Братя Галеви докато управляваше общината.

И след като присъдата на ВКС за Катин не подлежи на обжалване, той може да направи друго – да последва примера на Пламен Галев и Ангел Христов, и да забегне в чужбина.

Comments

comments