Бившият директор на РЗИ – Благоевград д-р О. Чилев е обект на прокурорска проверка, разследват разходите по европроект

Бившият директор на Регионалната здравна инспекция и един от кандидатите за поста шеф на РЗИ сега, д-р Огнян Чилев е станал обект на прокурорска проверка по повод работата му по европроект в качеството на директор на инспекцията преди време. Разследването още е в начален етап, според източници става въпрос за неправомерно похарчени пари по проекта.
Подробностите няма да се оповестят поне докато тече проверката. Прокурорската „ревизия“ е назначена преди около месец, когато се заговори, че отново ще има смяна на властта в регионалната здравна инспекция. Д-р Огнян Чилев е сигурният кандидат на ГЕРБ за поста . Известно време Чилев бе и шеф на Здравната каса.
Ако прокурорската проверка установи извършени нарушения по служба, това би могло да спъне Чилев по пътя му към директорския пост в РЗИ, а ГЕРБ нямат друг кандидат. Към мястото на Павлова се заглеждат и реформаторите, не се знае обаче, кой техен човек могат да предложат. Лена Павлова също бе детронирана за кратко, но в последствие бе възстановена на поста -директор на РЗИ. Трябва да се признае, че стои добре там и един от най-компетентните в работата си директори на институции в Благоевград, ако това има някакво значение в условията на политически смени и совалки.

Comments

comments