Бившият главен архитект на Петрич Ст. Антонов, единствен кандидат за същия пост в Сандански

Бъдещият главен архитект на община Сандански, по всяка вероятност ще се казва арх. Стефан Антонов.

Това е единствения кандидат допуснат до втори тур на обявения конкурс. Припомняме, че арх. Антонов беше временно изпълняващ длъжността Главен архитект на община Петрич при уволнението на титуляра- арх. Митрев.

Предстоящата кариера на арх. Антонов след изборите е изненадващо за мнозина, предвид близките отношения на семейство Антонови с бившия кмет Котев, коментират хората в Сандански.

Запознати от града под Беласица пък припомнят, че тъкмо арх. Антонов в качеството си на главен архитект на община Петрич е издал разрешение за строеж на пътя в местността Рупите, за който от РИОСВ Благоевград обявиха, че е издадено без задължителното в такива случаи тяхно становище. За това, екоинспекцията сезира прокуратурата и строителството бе преустановено.

В Петрич се коментира още, че най вероятно арх. Антонов умишлено е искал да дискредитира кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков. Други пък твърдят, че тези слухове са плод на самия арх. Антонов, с който цели да оправдае собствената си некомпетентност.

Кое е вярно – дали кмета Бръчков е паднал в клопка на интрига или на некомпетентна работа от свой служител, не бихме се наели да гадаем, но всички факти, свързани с досегашната работа на Антонов са пълни с въпросителни.

Ако Антонов бъде назначен за главен архитект, то работата му със сигурност ще бъде следена под лупа, поне докато докаже принципност и компетентност, която да успее „да отмие“ натрупаните негативи от работата му в Петрич.

Comments

comments