Бербатов: Няма как да помогна на ЦСКА

Димитър Бербатив коментира безизходната ситуация с отбора на „армейците“ като беше категоричен, че не би се заел да помага на клуба нито управленчески, нито финансово, подчертавайки, че е в страни от темата. Така той отрече слуховете, които се носеха в българското медийно пространство.
„Не мисля, че каквото и да коментирам за ЦСКА нещо ще се промени. Аз не съм състезател там и съм в страни от темата. Не трябва да се търсят постоянно мнения, защото става една каша и после не се случва нищо. Трябва да се търсят хората, които ръководят отбора и те да се опитат да помогнат, а след това да се търси отговорност евентуално от тези, които са докарали до това състояние. Ако се стигне до момента, в който ЦСКА да има управление, както в Англия, може и да говорим да помогна. Но едва ли, ще се стигне до там, защото няма нормално мислещ човек, който да вземе предприятие или бизнес, който е с минуси и той да трябва да ги връща. Ако сега ме потърсят ще откажа. Няма как да помогна. Навсякъде има проблеми и скандали във футбола. Тук трябва да се действа, както във ФИФА. Иначе виждате какво се случва – ЦСКА е пред закриване, Левски няма пари и най-титулуваните отбори са в положение, в което не трябва да бъдат и всички страдаме от това. Аз все още съм активен състезател и, човек, ако тръгне да прави нещо трябва да е подготвен. Затова, ако някога реша да се заема с нещо извън футбола, трябва да съм подготвен за това, а не да ме питат нещо и аз да не знам какво да отговоря. Все още е рано да се занимавам с неща извън футбола. Не бих помогнал финансово на ЦСКА в момента. Кой дава така пари от собствения си джоб? Аз засега съм съсредоточен във футбола и няма смисъл от подобни въпроси. Трябва да се оставят хората, които ръководят отборите да оправят клуба. Не бива да се търси мнение от всеки и всеки да бъде ръководител, било то и фенове“, каза Бербатов.
Успешният ни футболен нападател коментира и бъдещето си, изказвайки становището си, че няма как кариерата му да завърши в България.
„В момента работим с моя мениджър и търсим вариант да видим накъде ще продължи кариерата ми. Не мисля да спирам и все още смятам, че имам какво да дам на футбола, затова, ако има подходящ вариант ще го обмислим. В Англия имам много хубави спомени и съм бил дълго време, затова, ако има някакво добро предложение, защо не. Тепърва ще видим дали ще има нещо, когато дойде момента всички ще разберете къде съм. Вече съобразявам нещата със семейството си, имам и две деца и не знам дали бих отишъл в САЩ, защото е далече, но в крайна сметка и това може да стане вариант. Няма как да завърша кариерата си в България, защото когато човек е живял и играл толкова време в чужбина е свикнал на условията и работата там. И когато се върнеш и нивото не е това, на което си свикнал се създават излишни проблеми“, каза още той.
Бербатов коментира и футболната си Академия, като сподели, че вижда смисъл в инвестирането в подобни неща в България. „Мисля, че в България има смисъл да се инвестира в детския футбол, ако знаеш как да го направиш. Академията си върви, но има неща с документация, които трябва да се уредят“.
По отношение на предстоящия финал в Шампионската лига между Барселона и Ювентус, Берба каза, че е фен на Меси и за него каталунците са фаворитите за титлата. „За мен Барселона е фаворит за спечелването на Шампионската лига, тъй като съм привърженик на Меси, но в крайна сметка е важно да видим хубав футбол“.

Comments

comments