Бербатов е категоричен: Изборът на Михайлов е нелегитимен

Кандидатът за президент на БФС изложи първите си мотивирани доводи за оспорването на резултатите от конгреса

Два дни след провеждането на конгреса на БФС кандидатът за президент Димитър Бербатов изтъкна официално първите си доводи за несъгласието си с избора на Борислав Михайлов. Както е известно, след излизането на резултатите (241 гласа за Михайлов, 230 за Бербатов) бившият нападател на „Манчестър Юн“ и „Тотнъм“ обяви, че вероятно ще следва обжалване в съда.

Днес в профила на предизборната му кампания се появи следното съобщение, в което се излагат част от мотивите в жалбата до съда:

„242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения. Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!

На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!

В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва „Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати“.

Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!

Сега на ход е съдът!“

Comments

comments