Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще бъдат извършвани в Сандански

Безплатни прегледи за катаракта и глаукома ще бъдат извършени в Сандански. Прегледите са част от национална кампания за борба с двете най-често срещани очни заболявания, която се провежда със съдействието на офталмолози от цялата страна.
В Сандански в инициативата участват офталмолозите от МБАЛ „Свети Врач“ д-р Бистра Йосифова и д-р Виолета Разсипийска. Те се отзовават не за първи път, по тяхна инициатива в града са проведени няколко информационни срещи, лекции и безплатни училища по катаракта, с цел информираност на пациентите. Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е те да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.
Кампанията ще стартира на 19 юни т.г., петък, с информационна среща-беседа, която ще започне от 18.30 ч. в конферентната зала на хотел „Св. Никола“ в Сандански. По време на срещата ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение. Всеки посетител ще получи талон за безплатен скрийнинг, срещу който ще може след предварително записване да бъде прегледан впоследствие за двете заболявания. Именно на тази среща ще станат ясни и датите на безплатните прегледи.

Comments

comments