Бедствено положение в Монтана, Враца и Ловеч

За последните 12 часа пожарникари, полицаи и спасители евакуираха от преспите над 320 души и изтеглиха 640 леки автомобила, съобщиха от МВР. Продължава да е усложнена обстановката в северозападната част на страната. Силният вятър и обилният снеговалеж предизвикаха снегонавявания, като на места снежните преспи надхвърлиха 1 метър.

За последните 12 часа пожарникари, спасители и полицаи са оказали съдействие при стотици сигнали за закъсали и бедстващи граждани. Общо са евакуирани над 320 човека, изтеглени са 640 леки автомобила, осем автобуса и микробуса и четири тежкотоварни автомобила.

В Област Монтана вчера в късния следобед след обилен снеговалеж и силен вятър в общините Вълчедръм, Лом, Якимово, Брусарци и Медковец са се образували снежни преспи от над 1 м. В 20 часа е обявено бедствено положение на територията в цялата област. От ледения капан са изтеглени над 500 автомобила, а над 80 души са евакуирани и настанени в сградата на община Вълчедръм и в кметство на село Ковачица.

Пътищата между селата Долно Церовене и Вълчедръм и градовете Монтана и Лом остават временно затворени.

В Област Враца на територията на областта е обявено бедствено положение в 20.30 часа. Получени са множество сигнали за закъсали автомобили между град Оряхово и село Селановци, както и в пътните участъци между селата Лесура и Фурен. Оказана е помощ и всички, авариралите автомобили са освободени и към момента няма сигнали за бедстващи на територията на областта.

В Област Плевен има затворени пътища в общините Плевен, Кнежа, Долна Митрополия, Червен Бряг и Пордим. Затворен е и пътят между Плевен и Ловеч. Екипи на РДПБЗН – Плевен са евакуирали около 60 души и е оказана помощ на “Спешна помощ”, като са транспортирани тежко болни от с. Гривица, с. Бъркач и гр. Пордим до медицинско заведение в областния град. Продължава евакуирането на закъсали шофьори по пътя Кнежа – Бяла Слатина.

В Област Ловеч в 19 часа снощи е обявено бедствено положение за селата на територията на община Ловеч. Към момента не е възможно да бъдат почистени пътищата до малките населени места. Екипите на пожарната са в готовност да окажат помощ при постъпването на сигнали за бедстващи граждани.

Comments

comments