Бащата на 51-годишната наркотрафикантка от Сандански: Полакоми се за много пари и затова пренася дрога

51-годишна шивачка от Сандански бе арестувана с още 4 жени на граничен пункт „Капитан Андреево“ с 60 килограма хероин. Йорданка Христовска е задържана при митническа проверка на автобус,пътуващ от Истанбул към България.
Екип на Нова ТВ посетил южното градче, откъдето е шивачката наркотрафикант, за да се поинтересува какво е семейството и как жена на 50 години прибягва до подобна „работа“ ставайки „муле“ на дрога.
Оказва се, че Йорданка не е единствената с криминално досие в семейството. Брат й Иван Подгорски е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.
Йорданка Христовска е арестувана за трафик на 60 килограма хероин на стойност 6 милиона лева. Наркотикът жената получила в Истанбул и разпределила в общо 5 раници.
Взела една от раниците, а останалите четири дала на спътничките си, но при митническа проверка на багажа, хероинът е открит, а Йорданка и другите участващи в схемата по пренасянето на дрогата са арестувани.
Владо – бащата на шивачката наркотрафикант, е на 81 години. Казва, че 41 години бил леар. Взима 440 лева пенсия.
Възрастният пенсионер живее скромно, гледа прасета, овце, сади зарзават, който продава.
На него се паднала и грижата за двете деца на сина му Иван, регистриран за кражби.
По думите му дъщеря му се полакомила за много пари и затова станала наркотрафикант.
Независимо от този извод, бащата все пак защитава в репортажа своите деца – лоши приятели били тикнали по лош път и Иван, и Йорданка.

Comments

comments