Бащата на блъснатото момиче: Гръцкият студент не ни се извини

Шофьорът се размина само с глоба.

Гръцкият студент, който блъсна деветокласничка на автобусна спирка в Пловдив, никога не е правил опит да ѝ се извини или да се види с нея и семейството ѝ. Това стана ясно в „Здравей, България“ от думите на нейния баща.

На 19 май миналата година мощен автомобил, управляван от Христос Боскос, прегази деветокласничката Катерина Матеева на спирка в центъра на Пловдив. Момичето се връщало от училище. Гръцкият шофьор минал на червено с близо 100 км/ч, ударил неправилно навлязъл в кръстовището автомобил и се забил в спирката, където стояла Катерина. Пострадалото момиче все още не е преодоляло шока. Предстоят ѝ още операции.

Първоначално гръцкият шофьор отричаше той да е карал автомобила. После изцяло призна вината си. И присъдата, която получи на първа инстанция, беше две години условно. Според автотехническата експертиза и двамата шофьори са виновни за катастрофата. Изненадващо обаче Окръжният съд реши да отмени условните присъди и на двамата водачи. Така гръцкият шофьор се разминава само с глоба от 5 хиляди лева.

Решението на съда да наложи единствено глоба на гръцкия студент предизвика недоволството на пловдивчани, които организираха протести.

Бащата на блъснатото момиче заяви, че в закона има недостатъци, след като позволява на хора със стари нарушения спокойно да се качват в колите си.

Comments

comments